Blogs, Catosfera, puntCAT

El català és la vuitena llengua a la blogosfera

Segons dades del "Balanç de Política Lingüística 2004-2010" també és la desena llengua més traduïda, la catorzena en presència a Google i la quinzena a la Viquipèdia
By , on 28 de juliol de 2010

El passat dilluns 26 de juliol el vicepresident del govern català Josep Lluís Carod-Rovira va presentar el “Balanç de Política Lingüística 2004-2010″, en el qual destaquen algunes dades referents a l’estat del català a la xarxa. A grans trets podem destacar que el català continua essent una llengua amb una forta presència a la xarxa i que hi té una bona salut, especialment a la blogosfera.

Actualment el català és la vuitena llengua a la blogosfera i la desena més traduïda. També cal destacar que és la catorzena llengua pel que fa a presència a Google, la quinzena a la Viquipèdia i la vintena en edició. A més, el domini puntCAT ( .cat ) està considerat el segon més segur del món.

Aquestes dades no deixen de ser curioses si tenim en compte que el català “només” té 10 milions de parlants i ocupa el lloc número 88 en el rànquing de llengües més parlades del món. Això demostra la immensa presència del català a internet i la bona salut que té aquest a la xarxa, segurament molt millor que la que té fora d’internet.

De fet, segons les dades del mateix estudi, el número de persones que utilitza el català com a llengua habitual ha disminuït durant aquest període, passat del 46% de la població al 35%. Per contra, el número de gent que es declara bilingüe ha augmentat, passant del 4,5% al 12% de la població de Catalunya.

Durant la presentació Carod-Rovira ha afirmat que el català és “una llengua viva, oberta i de futur”. Sens dubte l’estat de la mateixa a la xarxa i l’embranzida de la catosfera així ens ho fa pensar, i és per això que continuem apostant més que mai pel projecte de weblogs.cat

Font: Lavanguardia.es

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “El català és la vuitena llengua a la blogosfera”

1

No lo sabia, pero nunca esta de mas aprender nuevas cosas, gracias

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio