Blogs, Catosfera, Publicitat

El català, vuitena llengua amb més presència a la blogosfera

Weblogs.cat aposta pels continguts en català a la xarxa
By , on 21 de octubre de 2009
El català, present a la xarxa

El català, present a la xarxa

Fa uns dies una font fiable com El País va publicar que el català és la vuitena llengua amb més presència a la blogosfera, un fet destacable i que fins i tot ens pot sorprendre tenint en compte el potencial dels blogs a tot el món.

La realitat és que sembla que la força de l’anomenada catosfera, els blogs amb contingut en català, és molt intensa. I això és una bona notícia que insta a l’optimisme contra altres veus que veuen de forma negativa la presència a Internet del català. En els darrers anys, des de la pròpia administració catalana s’han realitzat fortes campanyes per a millorar la presència del català en general, tant a la xarxa com al paper en forma de publicacions periòdiques, estudis, etc.

Un bon exemple va ser la participació a la Fira de Frankfurt o les campanyes de difusió de la lectura que promou el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, per cert liderat pel conseller i ex professor d’un servidor -dels millors de la carrera de periodisme- Joan Manel Tresserras.

Amb tot, el català només es veu superat a la xarxa per llengües molt potents com l’anglès, el francés, l’alemany o el xinès. Tenint en compte que parlem de llengües amb molts més parlants, hem d’estar molt satisfets de la posició del català al món.

Com a contrapartida, això sí, cal apuntar a un aspecte econòmic que no és tan positiu. En proporció a la seva presència a la xarxa -és la 15a llengua també en continguts a la Wikipedia-, el volum de diners, facturació en publicitat, etc. que mou és molt inferior. Cal, en aquest sentit, buscar fórmules per atraure més clients a nivell català, estatal i fins i tot internacional que apostin pels continguts en català i per la seva força presència a la xarxa, principalment a la blogosfera.

Weblogs.cat és des dels seus inicis una aposta per la presència del català a la xarxa. El darrer trimestre de 2009 és l’inici d’una forta empenta als nostres blogs en català en temàtiques populars com els viatges (Viatjar.cat), la feina (Feinespertreballar.cat), les noves tecnologies (Informatica.cat), l’educació (Educabloc.cat) i els videojocs (Gameover.cat), a més del blog corporatiu Weblogs.cat on fem especial èmfasi de la catosfera.

Així doncs, és important que tots els qui creem continguts en català a la xarxa ens unim per a impulsar la nostra llengua encara amb més força i rebre el reconeixement merescut.

Foto: senyera por batega en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El català, vuitena llengua amb més presència a la blogosfera”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio