Blogs, Catosfera, Weblogs.cat

Weblogs.cat durant el 2009

Resum i reptes de futur
By , on 11 de gener de 2010

L’any 2009 va finalitzar fa tot just uns dies i avui tractem de fer un petit resum del que ha significat per a la xarxa de blogs de Weblogs.cat. Sense cap mena de dubte, 2009 es pot qualificar del primer any de creixement dels nostres .cat, als quals hem pogut dedicar-hi més forces i mans, sobretot en el darrer trimestre de l’any.

D’aquí que els blogs comencin a reaccionar, a rebre comentaris dels nostres lectors i a arribar cada cop a més gent. Tanmateix, els reptes per al 2010 són encara els de creixement, doncs podem dir que encara som nadons entre la catosfera i, durant aquest 2010, tractarem de fer-nos el primer forat i treure el cap.

Un bon exemple del que poden significar els .cat és Viatjar.cat, el blog que va començar primer i que ja comença a tenir xifres interessants. Els viatges són un tema molt interessant per al públic català, a qui li agrada i té molta cultura de conèixer món i visitar altres cultures. Això, juntament amb l’empenta que durant el 2009 han tingut els continguts, ens deixen en l’inici de 2010 bones sensacions per tal que pugui esdevenir un referent en el món dels viatges a la catosfera.

El 2009, l’altre gran empenta la va rebre Informatica.cat, que gràcies als posts de Guillem Alsina compta amb continguts en profunditat i amb l’anàlisi personal d’un autèntic expert. Serà 2010 també un any en el qual veurem la seva evolució.

2009, un any de creixement

2009, un any de creixement

A més, amb l’arribada de 2010 hem iniciat una segona fase d’embranzida a la resta de blogs, principalment a Educabloc.cat, Feinespertreballar i Llegirllibres.cat, que esperem que el 2010 s’acostin als seus dos ‘germans’ grans que ja porten més tems de recorregut.

En conjunt, les sensacions i previsions per al 2010 són bones, però només amb la dedicació que es mereixen aquests espais de la xarxa en català als quals volem mimar tant com poguem. A això haurà d’acompanyar un recolzament publicitari proporcional. La inversió a la xarxa en publicitat a la catosfera no ha estat fàcil des dels inicis. Per sort, cada cop hi ha més confiança en els continguts i pàgines en català, i l’arribada el 2007 de l’Adsense en català també va ser una molt bona notícia.

No volem deixar de fomentar que tots els blogaires i webmasters de la xarxa catalana fem un treball el més conjunt i global possible per tal de donar força al sector. Aprofitant les eines de Social Media, Xarxs Socials i altres podem compartir moltes idees. Bon 2010!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Weblogs.cat durant el 2009”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio