Catosfera

Blogs en català: què podem aprendre de Marc Vidal?

Algunes claus per a un bon funcionament
By , on 25 de setembre de 2009
Marcvidal.cat, número 1 a la catosfera segons Alianzo

Marcvidal.cat, número 1 a la catosfera segons Alianzo

Des de Weblogs.cat iniciem la temporada 09/10 amb una forta empenta a la nostra xarxa de blogs en català, tot esperant que els 10 o 12 propers mesos comportin un important creixement a la nostra xarxa. Per a això hi destinarem més forces, més mans, més intenció, més estratègia, més anàlisi i més qualitat -una cosa en la qual ens volem distingir sempre als nostres posts-.

I per a tirar endavant i créixer sempre és interessant observar què fan aquells blocs en català que ja fa anys que funcionen i s’han situat entre els millors. Un punt de referència claríssim és el bloc de Marc Vidal, actualment en el número 1 de la classificació de blogs en català que fa Alianzo. I és que la clau de l’èxit té com a element imprescindible la constància.

Llegia avui un post fet a l’agost per Marc Vidal en el qual es plantejava el futur de la seva bitàcora un com arribat al punt actual. Sense cap dubte, comptar amb 30.000 pàgines vistes diàries en un blog amb un idioma que parlen sis milions de persones -bé, més si també pensem en l’Alguer- és un mèrit important. Per a això, aquest blogger econòmic expert en el món empresarial ha invertit ja quatre anys en els quals ha publicat contínuament posts reflexius i a la vegada informals, ha sapigut interactuar amb els seus lectors, sempre responent preguntes i debats i ha mantingut la qualitat i originalitat dels seus articles.

Ara, Marc Vidal es repensa el seu blog i s’ha estat plantejant ampliar-ho amb més col·laboradors, fer-ho més global d’alguna manera, però de moment continua amb el format inicial. Tot això ho diem per a mostrar-vos que la catosfera, que compta amb una quantitat rellevant de blogs en català, és ja un gegant en el seu conjunt on destacar no és gens fàcil.

Amb aquesta perspectiva, des de Weblogs.cat ens disposem a oferir-vos continguts interessants, conversar amb els nostres lectors i actualitzar els continguts de forma que puguem arribar a un públic més o menys fidel. En el temps recorregut els nostres blogs en català més destacats han estat Viatjar.cat i Informatica.cat, però no volem deixar de banda cap d’ells i la xarxa tindrà una vida molt activa en aquest i en la resta (Feinespertreballar.cat, Educabloc.cat, Llegirllibres.cat, Gameover.cat i Weblogs.cat).

A més, no volem desaprofitar la nostra presència a la catosfera per a fer xarxa, relacionar-nos amb blogs i bloggers catalans que contribueixen a divulgar informació en català a la xarxa. És important que entre tots fem aquesta xarxa social de la catosfera amb intensitat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Blogs en català: què podem aprendre de Marc Vidal?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio