Post tagged with ‘meneame’

Blogs, Weblogs.cat

xarxaBloc, una nova Xarxa de blocs en català

By , on 30 de agost de 2007

Logo xarxaBlocs

Volem donar la benvinguda a una nova xarxa de blocs en català, xarxaBloc. Nascuda ja fa més de dos mesos, mantenen els seus blogs ben actius i amb un ritme regular de publicació que és quasi diari. No podem dir el mateix de nosaltres, ja que la nostra xarxa de blocs mare en castellà, SmallSquid.com ens ha tret molt de temps. Això ha perjudicat sobremanera Weblogs.cat.

xarxaBlocs, es composa de tres blocs més el corporatiu. Són els següents:

  • catbloc, es tracta un bloc d’actualitat e informació general.
  • Cotxe87, està clar que es tracta d’un bloc sobre el mòn del motor.
  • Xarranca, no podia faltar un bloc sobre videojocs.

Per ara no competim en cap temàtica, de fet es complementen amb les nostres sobre viatges i d’informàtica.

Com deiem, en un article anterior sobre latafanera.net i remoume.net, encara hem de veure si hi ha lloc per dues xarxes de bloc en català. En aquesta situació penso que sí, ja que existeixen moltes temàtiques verges en llengua catalana que no tenen un bloc de referència. Potser el factor diferencial es que el ‘mercat’ en llengua espanyola es més de 200 vegades el català i faci complicat no ja la supervivència de dues xarxes si no la d’una.

Tanmateix, els hi desitgem éxits i bona sort al equip de xarxaBloc i potser en aquest primers moments de donar-se a conèixer i creixer en poguem fer algun tipus de col·laboració.

Comments (0)
Agregadors, Blogs

La Tafanera, ‘Menéame’ en català

By , on 8 de agost de 2007

La Tafanera, versio de Meneam en catala
Els que ja coneixen Digg.com o meneame.net, simplement dir que La Tafanera es tracta d’un clon d’aquests però centrat en notícies en català i per tant orientat a usuaris que entenen el català.
Si mai has escoltat sobre aquestes webs, es poden descriure com a webs que permeten enviar històries o notícies i que els propis usuaris de la web revisen i voten.
Al enviar-les, aquestes notícies es queden a una cua de pendents, mentres son llegides i votades, fins que ariben a un mínim de vots, que fa que salti a la portada.

Per als Webmasters amb un domini en català, es tracta d’una eina de promoció més, encara que avui dia no aporta molt tràfic, si que pot permetre donar a conèixer el teu projecte a un grup molt interessant de lectors en català. Per ara, es la web d’aquest tipus més popular en català i de mica en mica va creixent i enfortint-se.

Que nosaltres coneguem, existeix un altre projecte similar en llengua catalana, que va aparèixer no fa molt i encara està en proves, es tracta de remoume.net. Si hi ha lloc per dos projetes d’aquest tipus en català, el temps ho dirà. Però si agafem com a exemple els projectes existents en castellà, sols en tenim dos que tinguin una quantitat suficient d’usuaris (fresqui.com i l’anteriorment citat menemae.net). Sort i ànims a tots dos.

Comments (3)
Wordpress

Plugins utilitzats a la xarxa de blogs Weblogs.cat

By , on 29 de desembre de 2006

L’eina clau al projecte Weblogs.cat és WordPress. WordPress és un sistema de gestió de blogs desenvolpat amb PHP y MySQL, amb lliçència GPL. Creat per Matt Mullenweg a partir d’un altre sistema, el b2/cafelog, s’ha convertit en un software molt popular per la seva llicència, la seva facilitat d’ús i les seves caracteristiques com a gestor de continguts. Aquesta es la definició, però una de les seves caracterisitiques més importants i que afegeixen un gran valor és l’enorme comunitat d’usuaris que hi ha darrera.

En aquest article, em centraré en descriure els plugins que utilitzem a la xarxa de blogs Weblogs.cat, els cuals han estat desenvolupats per la comunitat d’usuaris de WordPress.

Utilitzem principalment 10. Aquests plugins ens han afegit funcionalitats que ens han resolt problemes i estalviat temps.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio